Pr-Tech
 

Google Pr-Tech

Renditja Shqip

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R S T
U V W X Y Z

Renditja Anglisht

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R S T
U V W X Y Z

Hyrjet Numerike

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
fibonacci numbers
Shqip: numrat e fibonaēit
Shtuar Me: 18/06/2005, nga Betim DEVA
Në matematikë numrat e fibonaçit prodhojnë varg ashtu që çdo numër është i barabartë me shumën e dy numrave paraprak. Këta numra e kanë marrë emrin në bazë të matematicientit italian Leonardo Pisano (Fibonacci) i cili i zbuloi.

Numri n i fibonaçit do të jetë:

       {0, për n=0
F(n) = {1, për n=1
       {F(n-1) + F(n-2), për n>1


Siç shihet shprehja F(n-1) + F(n-2) është shprehje rekurzive.

Seria e numrave të fibonaçit fillon kështu:
0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610,...

Numrat e fibonaçit kanë zbatim të madh në analizën e numrave dhe të fenomeneve natyrore.


Shėnim: Edhe pse definicioni nė shqip tregohet si i tillė, nuk do te thote qė doemos ėshtė i pėrkthyer. Ndėrsa, nėse i perkthyer, nuk do tė thotė qė doemos ėshtė pėrkthim zyrtar. Pr-Tech nuk merr pėrgjegjėsi pėr saktėsinė e definicionit.Creative Commons License
Ky material ėshtė i lėshuar nėn licensėn
Creative Commons (Attribution-ShareAlike) qė do tė thotė qė materiali mund tė kopjohet, shpėrndahet, ekspozohet, pėrdoret pėr punime rrjedhėse dhe nevoja komerciale pėrderisa: Ceket autori; Nė rast ndryshimi, lėshohet nėn po tė njejtat kushte. Autori/ja i/e kėtij materiali pajtohet automatikisht qė materiali tė lėshohet nėn kėtė licensė. Kushtet mund tė largohen vetėm me lejėn e autorit/es.
Mbi Pr-Tech | Kontaktet Copyright Pr-Tech® 2004 - 2015 Thanks to all that inspired, taught and helped push us forward...