Pr-Tech
 

Google Pr-Tech
Lajme Mbulimet Speciale Arkiva: Foto RSS Feed

 

Kategoritė

Shkenca KompjuterikeStandarde / FormateProgramim / VeglaSisteme OperativeRrjeta / InfrastrukturėBaza e tė DhėnaveSigurim DigjitalPrograme AplikativeHarduer / PajisjeRobotikė / IAPolitikė / Kulturė / TreguHapėsirė / Shkencė

Komuna e Klinės migron drejt Linuxit dhe Open Source
Politikė / Kulturė / Tregu - 12/12/2004 - Shkruar nga: Genc B. KASTRATI
Projekti për migrimin e rrjetit kompjuterik të komunës së Klinës në Linux dhe prodhime open-source ka filluar. Në fazën e parë të migrimit makinat e Komunës së Klinës do të ngarkohen me Firefox dhe OpenOffice.org ndërsa në fazën e dytë me Linux. Prej 3 deri me 6 Nëntor të 2004 rreth 70% të makinave të komunës kanë kaluar në OpenOffice.org në gjuhën Angleze dhe Firefox në gjuhën Shqipe. Nga përhapja e prodhimeve open-source përfitojnë shumë kompanitë dhe qeveria e Kosovës sepse shpenzimet janë dukshëm më të vogla dhe siguria është më e lartë. Ekipa e UNDP FOSS gjithashtu ka bërë trajnimin e punëtorëve të komunës. Nga anketa e bërë në fund të trajnimit 100% të punëtorëve deklaruan që preferojnë që softueri të jetë në gjuhën Shqipe. Projekti për përkthimin e OpenOffice.org në gjuhën Shqipe është në zhvillim e sipër. Ekipi i UNDP FOSS përbëhej nga anëtarët nga Bullgaria dhe Kosova.

OpenOffice.org në gjuhën Shqipe:
http://ooo-shqip.sourceforge.net/eng/index.html

Dėrgoje me E-postė Pėr shtypės
Burimi i lajmit:
http://foss.isoc.bg/news.php?id=11


Shkruaj Lajme

Open Source


Lajme të ngjajshme

Mbi Pr-Tech | Kontaktet Copyright Pr-Tech® 2004 - 2015 Thanks to all that inspired, taught and helped push us forward...