Pr-Tech
 

Google Pr-Tech
Punime Artikuj tė Shkurtėr Mėsime Praktike

 

Kategoritė e Punimeve

Programim / KoncepteHarduer / StandardeSigurim / KriptologjiSisteme OperativeRrjeta / TelekomunikimHapėsirė / ShkencėAplikacione SistemorePolitikė / Kulturė / BiznesMbulime EkskluziveLibra Digjital

Ueb shėrbimet, gjendja aktuale | Shkarko PDF
Autori: Valdete ZENUNI - 18/09/2007
Ueb shërbimet (Web Services) janë një teknologji e re që mundësojnë qasjen e funksioneve në largësi përmes internetit. Ueb shërbimet janë aplikacione kyçe në komunikimin e bizneseve me biznese (B2B) dhe biznesit me konsumator (B2C). Ueb shërbimet janë të bazuara në një bashkësi XML-standardesh, të cilat janë WSDL (Web Services Descritpion Language), SOAP (Simple Objekt Access Protocol) si dhe UDDI (Universal Descripption,...

Sigurimi i WLAN | Shkarko PDF
Autori: Arian HALIMI - 22/07/2007
Ky punim përshkruan me fjalë të shkurtra WLAN Security. WLAN dhe aplikacionet Wireles janë duke u rritur dita ditës në masë të madhe dhe janë duke u bërë mjaft popullore. Ato janë mjaftë të përdorshme dhe shumë të fuqishme, por sa i përket sigurisë ato janë akoma larg nivelit të optimumit. Problemi ‘WLAN Security’ vazhdon që të jetë ‘therra kryesore’ e implementimit të tij. Në vazhdim të këtij punimi do të jepen disa informacione lidhur me siguri...

Komunikimet Spread Spectrum | Shkarko PDF
Autori: Arian HALIMI - 22/07/2007
Spread Spectrum Communications është teknikë shumë dimensionale, e cila përdoret në sisteme të ndryshme. Duke u bazuar në laramanin e shumtë të komunikimeve, të cilat janë prezente në ditët e sotme kjo lami kërkon një trajtim të veçantë dhe të respektueshëm sepse është një kontribut i madh për avancimin e teknologjisë komunikuese në shumë sfera, duke u nisur kështu prej anti-jamming e deri te CDMA....

Komunikimi i pajisjeve mobile me anė tė ueb shėrbimeve | Shkarko PDF
Autori: Haxhi LAJQI - 13/06/2007
Në këtë punim diplome flitet për komunikimin e pajisjeve mobile me anë te ueb sherbimeve. Punimi poashtu përfshin protokolin WAP si dhe gjuhët WML dhe WML Script. Këtu është prezantuar arkitektura e ueb shërbimeve dhe mundësia e komunikimit të pajisjeve mobile duke shfrytëzuar ueb shërbimet si dhe mundësit e adaptimit dhe zhvillimit të ueb shërbimeve ashtu që të jetë e mundshme te ju qasemi edhe nga shfletuesit e pajisjeve mobile te cilët e për...

[Ang.] Radio 2.4 GHz pa tela pėr dėrgim tė informatave tė zėrit (PEK Wireless System) | Shkarko PDF
Autori: Krenar KOMONI - 15/10/2006
Ky punim shpjegon hapat të cilat janë marrur për dizejnin dhe implementim e një radio transiveri i cili funksionon në frekuencën 2.4 GHz për transmetimin dhe marrjen e informacioneve të ndyshme siq janë ato të muzikës apo kontrolimit të pajisjeve elektronike. Ky projekt është implementuar gjatë vitit të katërt në shkollën e inxhinierisë të Norwich University.

Rrjetat Lokale Pa Tela (Ang: Wireless Lan (WLAN))
Autori: Burim ALIJAJ - 21/02/2005
Ky shkrim mbulon rrjetat lokale pa tela (WLAN), Teknologjitë (Spread Spectrum, Frequency-Hopping Spread Spectrum, Direct-sequence Spread Spectrum, Narrowband, Infrared, Bluetooth, Potokolet IEEE 802.11), Konfiguracionet("peer to peer", "Access Point", WLANet me shumë "Access Point", Antenat Direkcionale), sigurinë e WLAN-ave etj.

Hyrje mbi IPSec
Autori: Genc B. KASTRATI - 13/08/2004
Me qëllim që të mbrohet komunikimi nëpër rrjeta të pasigurta si Interneti është krijuar IPSec. IPSec bënë sigurimin, autentifikimin, kriptimin dhe mbrojtjën e informatave që rrjedhin nëpër rrjeta të pasigurta.

Sistemi pėr Pozicionim Global - GPS
Autori: Genc B. KASTRATI - 12/08/2004
GPS është sistem satelitor i përdorur për pozicionim. Ky sistem funksionon në të gjitha kushtet atmosferike dhe ka saktësi të madhe. Fillimisht i zhvilluar për nevoja ushtarake sot GPS përdorët në masë të gjerë nga popullsia civile.

Menaxhimi dhe monitorimi i rrjetės me RedHat Linux duke perdore SNMP protokolin
Autori: Enis MURATI - 30/06/2004
Sot kur të gjitha të dhënat tona barten nëpër rrjetë, administrimi dhe monitorimi i rrjetës është bërë i pashmangshëm dhe i nevojshëm. D.m.th menaxhimin dhe monitorimin e pajisjeve të patjetersueshme të rrjetës siç janë routerat, switcha-t , hub-at, serverët si dhe çdo pajisje tjetër me rëndësi në rrjetë.

Rrjeta GPRS e inkorporuar nė rrjetėn GSM
Autori: Enis MURATI - 30/06/2004
Ideja për komunikim cellular mobil së pari është zhvilluar në Bell Labortories në vitet e hershme 1970-tat. Por plasimi në tregun komercial ka ndodhur në vitet 1980...

Creative Commons License
Ky material ėshtė i lėshuar nėn licensėn
Creative Commons (Attribution-ShareAlike) qė do tė thotė qė materiali mund tė kopjohet, shpėrndahet, ekspozohet, pėrdoret pėr punime rrjedhėse dhe nevoja komerciale pėrderisa: Ceket autori; Nė rast ndryshimi, lėshohet nėn po tė njejtat kushte. Autori/ja i/e kėtij materiali pajtohet automatikisht qė materiali tė lėshohet nėn kėtė licensė. Kushtet mund tė largohen vetėm me lejėn e autorit/es.
Mbi Pr-Tech | Kontaktet Copyright Pr-Tech® 2004 - 2015 Thanks to all that inspired, taught and helped push us forward...