Pr-Tech
 

Google Pr-Tech
Punime Artikuj tė Shkurtėr Mėsime Praktike

 

Kategoritė e Mėsimeve

Programim / KoncepteHarduer / StandardeSigurim / KriptologjiSisteme OperativeRrjeta / TelekomunikimHapėsirė / ShkencėAplikacione SistemorePolitikė / Kulturė / BiznesMbulime EkskluziveLibra Digjital

Kodi i krijuar nė C# pėr dėrgimin e e-mailave | Shkarko PDF
Autori: Kenan KURDA - 13/06/2007
Në këtë përshkrimi pasqyrohet një hap komplet i realizuar në gjuhën programuese Microsoftit C# (.NET framework 2.0) përmes të cilit mund të dërgoni e-mail duke u bazuar në shënimet e një databazë të krijuar në MS SQL-Server.

Dizejni i njėsisė pėrpunuese qendrore (CPU) | Shkarko PDF
Autori: Fidan ABDIU - 17/01/2007
Në këtë punim flitet për njësinë përpunuese qendrore të kompjuterit, Central Processing Unit (CPU). Funksionet dhe përbërja e kësaj njësie janë të diskutuara detalisht, dhe janë të ilustruara me shembuj adekuat.

EAN (European Artikel Number - Numri Artikujve Evropian) | Shkarko PDF
Autori: Fatmir RAKA - 06/11/2006
Në këtë shkrim flitet për kodin i cili gjindet në të gjithë artikujt evropian. Kodi quhet EAN, apo Numri Artikujve Evropian, dhe është i përbërë prej vijave të bardha dhe të zeza dhe një numri 13 shifror i cili është i veçantë pët çdo artikull.

HTML (Temė diplome) | Shkarko PDF
Autori: Dengiz EDRENELI - 06/03/2006
Në këtë punim flitet për gjuhën HTML. Këtu ju mund të gjeni shpjegimin e shumicës së tipareve të kësaj gjuhe hiper-tekste. Etiketat e HTML të cilat shpjegohen janë: madhësia, ngjyra, tipi, lloji, stili i fontit, e shumë të tjera.

Për më shumë, shkarkoni skedarin PDF.

Instalimi dhe konfigurimi i Apache dhe ASP.NET nė Windows | Shkarko PDF
Autori: Valon HOTI - 30/12/2005
Në këtë punim ju mund të mësoni se si ta instaloni dhe të bëni konfigurimin e web-serverit më të njohur Apache, dhe të veglës ASP. Sot, Apache dhe ASP përdoren në industri për krijimin e web-faqeve që përdoren për shitjen e mallërave apo krijim e shoping-kartave. ASP dhe Apache është një kombinim i mirë për shërbimin, manipulimin, dhe prezentimin e informatave.

Instalimi dhe konfigurimi i Apache dhe PHP nė Windows | Shkarko PDF
Autori: Mentor ARIFAJ - 08/11/2005
Në këtë punim ju mund të mësoni se si ta instaloni dhe të bëni konfigurimin e web-serverit më të njohur Apache, dhe të veglës PHP. Sot, Apache dhe PHP përdoren tepër në industri, dhe në aplikacione të ndryshme për shërbimin, manipulimin, dhe prezentimin e informatave.

Softueri pėr krijimin e grafikave tre dimenzionale: 3D Studio Max
Autori: Krenar KOMONI - 29/08/2005
Në këtë shkrim ju mund të gjeni shpjegimin e softuerit 3D Studio Max që shërben për krijimin e animacioneve / modeleve tre-dimenzionale. Ky softuerë tani dominon indrustrinë e lojërave, por edhe atë të filmave. 3D Studio Max është softueri tre-dimenzioal i cili përdoret më së shumti. Këtu ju poashtu mund të mësoni se si të krijoni modele/objekte të ndyshme, dhe se si mund t'i lëvizni ato për të krijuar ndonjë animacion....

Vizatimi i vijave tė drejta nė Java
Autori: Ridvan BUNJAKU - 19/04/2005
Ky shkrim demonostron përdorimin e grafikës në Java. Shkrimi përqendrohet në vizatimin e vijave, përkatësisht në metodën drawLine. Shkrimi poashtu përmban shembujt përkatës.

Puna me SMTP Protokol
Autori: Genc DOKO - 05/09/2004
Ky dokument mbulon punën mbi komunikimin ndërmjet klientit dhe SMTP shërbimit në server. Pikat e mbuluara janë që nga prezentimi, autorizimi e deri tek mbarrimi i sesionit.

Shfrytėzimi i Operatorėve Ridrejtues, "Pipping" dhe "Grepping" nė Linux
Autori: Genc DOKO - 08/08/2004
Ky shkrim është i paraparë të ofrojë një dituri bazike për shfrytëzimin e operatorëve ridrejtues në Linux sistemet si dhe të spjegoj hapat e nevojshëm që duhen të merren për të shfrytëzuar "pipping" dhe "grepping" në Linux sistemet.

Konvertimi i Formatit te IP Adreses ne Nje Numer te Vetem
Autori: Genc DOKO - 23/06/2004
Ky artikull elaboron në temën e konvertimit të formatit të IP adresës në një numër të vetëm decimal, i cili mund të përdoret edhe si URL (Uniform Resource Locator). Shkrimi do të shpjegon pjesërisht strukturën e Internet Protocol adresës dhe mënyrën alternative të qasjes së faqeve në Internet.

Sigurimi i PHP
Autori: Krenar KOMONI - 23/06/2004
PHP është teknologji e hapur për ndërtimin e faqeve dinamike. Në këtë shkrim ju mund të mësoni se si të instaloni PHP, si dhe ta konfiguroni atë që të jetë i sigurtë nga sulmuesit. Shkrimi është i përbërë nga hyrja e shkurtër mbi PHP, instrukcione mbi instalimin e PHP, konfigurimin mes Apache Web Serverit dhe PHP dhe konfigurimi dhe sigurimi i PHP.

Konfigurimi i OSPF protokolit ne Cisco rutera
Autori: Bleron LIMANI - 12/06/2004
Open Shortest Path First është protokol rrugëtues (Ang. routing protocol) sikurse RIP, IGRP, EIGRP, etj. Ėshtë njeri ndër protokolet më të njohura të lloji të vet. Detyra e OSPF-it është që t'i kontrolloj rutat në rrjetë dhe në bazë të algoritmit SPF (Shortest Path First) t'a zgjedh rrugën më të mire për një destinacion të caktuar.

Creative Commons License
Ky material ėshtė i lėshuar nėn licensėn
Creative Commons (Attribution-ShareAlike) qė do tė thotė qė materiali mund tė kopjohet, shpėrndahet, ekspozohet, pėrdoret pėr punime rrjedhėse dhe nevoja komerciale pėrderisa: Ceket autori; Nė rast ndryshimi, lėshohet nėn po tė njejtat kushte. Autori/ja i/e kėtij materiali pajtohet automatikisht qė materiali tė lėshohet nėn kėtė licensė. Kushtet mund tė largohen vetėm me lejėn e autorit/es.
Mbi Pr-Tech | Kontaktet Copyright Pr-Tech® 2004 - 2015 Thanks to all that inspired, taught and helped push us forward...